Hozzávalók:

(1 gerincformához)
1 p kefír
1 p cukor
Fél zacskó vaníliás cukor
1 tojás
2 p finomliszt
Fél zacskó sütőpor
1 tábla csoki
1 marék dió

Elkészítés:

Mint látható, nem bajlódunk mérőedénnyel!
Kefír alapú a tészta, a műanyag pohár így adott, ezért mindent ezzel mérünk ki!

Egy mély műanyag edénybe beleöntjük a kefírt, rá a cukrot és a vaniliás cukrot, majd ráütünk egy tojást.
Ezt fakanállal elkeverjük.

Erre jön az egy kefíres pohárnyi finomliszt, és a liszt tetejére a fél zacskó sütőpor.
Fakanállal összekeverjük a cukros tojásos kefírrel, majd robotgéppel csomómentesre keverjük.
Ennyi a tészta! 3 perc alatt kész! Érdemes megkóstolni! :)

Ezután mehet bele a csoki, pucolt dió, darált mák, mazsola, reszelt citromhéj, ki mit szeret...
majd öntés a gerinc formába.

5 percig előmelegített sütőbe rakjuk és 45 percig sütjük 180 fokon.

Ezután kivesszük, és hűlni hagyjuk egészen addig, amíg a fa deszkán fejre állított formából magától ki nem esik a sütemény. Még egy kis hülés után felszeleteljük.

 


Tipp:

A fém gerincformát kenjük ki margarinnal, szórjunk bele lisztet, majd öntsük ki belőle.
Ahol nem tapadt meg a liszt a forma belsejében, ott még nincs rendesen kikenve.

A csokitábla kockákat nem érdemes belekeverni a tésztába, inkább már a formába töltött tésztába szúrkodjuk őket, így biztosan minden szeletbe jut majd belőle felvágás után. Figyeljünk rá, hogy a csokidarabokat fedje a nyers tészta, különben megéghetnek.

 

Én 3 gerincformával szoktam sütni. Egyszerű felszorozni a mennyiséget:

3 p kefír
3 p cukor
másfél zacskó vaníliás cukor
3 tojás
6 p liszt
másfél zsacskó sütőpor
3 tábla csoki
3 marék dió


A recepthez társított címkék:
kenyér