Hozzávalók:
2 ek (oliva) olaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyem
2 db narancs leve
1/2 citrom leve
só, bors
és persze a harcsa
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyem
2 db narancs leve
1/2 citrom leve
só, bors
és persze a harcsa
Elkészítés:
A harcsa: A teljesen bőrtelenített és csont nélküli halszeleteket besózva állni hagyjuk.
A szósz: Amíg a harcsa áll, a hagymát olajon megpároljuk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, só, borsot, valamint a narancs és citromlét. Ezután a szószt összeforraljuk.
A kikészítés: A halszeleteket beletesszük egy tűzálló edénybe, leöntjük a szósszal és lefedve forró sütőben 15-20 percig pároljuk, majd fedő nélkül 15-20 percig sütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
A szósz: Amíg a harcsa áll, a hagymát olajon megpároljuk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, só, borsot, valamint a narancs és citromlét. Ezután a szószt összeforraljuk.
A kikészítés: A halszeleteket beletesszük egy tűzálló edénybe, leöntjük a szósszal és lefedve forró sütőben 15-20 percig pároljuk, majd fedő nélkül 15-20 percig sütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98