Hozzávalók:
- 1 kg pulykamáj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-2 db paprika és paradicsom
- só
- bors
- majoranna
- fűszerpaprika
- őrölt kömény
- 50 dkg főtt újburgonya
Elkészítés:
A májat előkészítjük, azaz levágjuk róla a zsíros részeket, illetve ellenőrizzük, hogy nincs-e rajta az epe, illetve a szív.
A hagymát fél karikára vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát.
Rátesszük a májat, borsozzuk, majoránnázzuk, közben erős tűzön pirítjuk. Félidőben rádobjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát, fűszerpaprikázzuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot is. Ha összepirult, valamint minden alkotóelem megpuhult, sózzuk.
Egy másik serpenyőben olajat hevítünk és benne a héjas lapokra vágott burgonya mindkét oldalát megpirítjuk. Forrón tálaljuk a májjal.
Forrás: DPG recepttár