Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-2 db paprika és paradicsom
  • bors
  • majoranna
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • 50 dkg főtt újburgonya

Elkészítés:

A májat előkészítjük, azaz levágjuk róla a zsíros részeket, illetve ellenőrizzük, hogy nincs-e rajta az epe, illetve a szív.

A hagymát fél karikára vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát.
Rátesszük a májat, borsozzuk, majoránnázzuk, közben erős tűzön pirítjuk. Félidőben rádobjuk a nagyobb darabokra vágott paprikát, fűszerpaprikázzuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot is. Ha összepirult, valamint minden alkotóelem megpuhult, sózzuk.

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk és benne a héjas lapokra vágott burgonya mindkét oldalát megpirítjuk. Forrón tálaljuk a májjal.


Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel