Hozzávalók:

  • 20 db zsemle
  • 2 l tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 dkg cukor
  • 20 dkg dió
  • 5 dkg fahéj
  • 2 dl vörös bor
  • 5 dkg vaj
  • ½ dl tejszín
  • 10 dkg mák
  • 10 dkg mazsola
  • citromhéj

Elkészítés:

A tejben áztatott szikkadt zsemléket áttörjük, majd cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, gorombára vágott dióval, vörösborba áztatott mazsolával összekeverjük. Vajazott morzsával tepsibe öntjük. Közép meleg sütőben megsütjük, kihűtjük. Tálaláskor kanállal tányérra szaggatjuk, cukrozott tejszínhabbal felspricceljük, darált mákkal megszórjuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel