Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 evőkanál édesnemespirospaprika
  • 1 kg csirkezúza
  • 1 csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 db paprika
  • 1 dv paradicsom

Elkészítés:

Apró kockákra vágunk és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evőkanálnyi édesnemes pirospaprikával és beleforgatunk 1 kg félbe vágott csirkezúzát, ízlés szerint tehetünk bele egy csípős pirospaprikát is. Annyi vízzel, hogy éppen ellepje, pároljuk, 1-1 késhegynyi őrölt köménnyel, őrölt borssal, sóval és két gerezd összevagdalt fokhagymával fűszerezve. Ha a zúza már félig megpuhult, közékeverünk egy fél kiló meghámozott, cikkekre vágott burgonyát, 1-1 darab felkockázott paprikát és paradicsomot és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, teljesen megpároljuk. 



Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel