Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál édesnemespirospaprika
- 1 kg csirkezúza
- 1 csípős pirospaprika
- őrölt kömény
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 kg burgonya
- 1 db paprika
- 1 dv paradicsom
Elkészítés:
Apró kockákra vágunk és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evőkanálnyi édesnemes pirospaprikával és beleforgatunk 1 kg félbe vágott csirkezúzát, ízlés szerint tehetünk bele egy csípős pirospaprikát is. Annyi vízzel, hogy éppen ellepje, pároljuk, 1-1 késhegynyi őrölt köménnyel, őrölt borssal, sóval és két gerezd összevagdalt fokhagymával fűszerezve. Ha a zúza már félig megpuhult, közékeverünk egy fél kiló meghámozott, cikkekre vágott burgonyát, 1-1 darab felkockázott paprikát és paradicsomot és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, teljesen megpároljuk.
Forrás: DPG recepttár