Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Desszert
Alma batyuban
Hozzávalók:
4 lap mélyhűtött leveles tészta
4 alma
1-2 teáskanál citromlé
2 teáskanál calvados
30g marcipánmassza
2 evőkanál tej
1 tojássárgája
Elkészítés:
A sütőt 200-220fokra előmelegítjük. A leveles tésztát gyúródeszkára tesszük, és hagyjuk hogy egy kicsit kiengedjen. Meghámozzuk az almákat, a magházakat kivágjuk. Bekenjük az almákat citromlével és calvadossal, majd az kivett magház helyét betöltjük marcipánnal. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk, az almákat becsomagoljuk. A sütőlapot (vagy a tepsit) hideg vízzel leöblítjük, és az almákat a tésztabatyuban rátesszük. Összekeverjük a tejet a tojássárgájával, bekenjük vele a tésztát, majd a sütőbe toljuk az egészet 32 percre. A kész almás batyukat süteményestálcára vagy 4 tányérra helyezzük, és még melegen tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható hatodik karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.