Hozzávalók:

2-3 db nagyobb alma
fahéj
porcukor (ízlész szerint)
20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj

Elkészítés:

Ez egy egyszerű és finom desszert palacsinta tésztával.

 

A p.tészta készítését nem részletezem.

Liszt, tojás, tej, szóda, só csomómentesre keverve.

Érdemes egy kis olajat is belekeverni a tésztába, nem csak a serpenyőbe önteni.

Tipp: legyen sűrű a tészta!

 

Hámozzuk meg az almákat (én pl. a savanyúbb fajtákat szeretem ehhez, de lehet kísérletezni...)

Szeljük nem túl vékony szeletekre az almákat és a csutkáját vágjuk ki mindegyiknek.

Az így kapott lyukas almakarikákat egyesével forgassuk meg a porcukros őrölt fahéjban és mártsuk a palacsinta tésztába.

Amennyi tésztát felvesz, azzal sütjük ki az olajozott serpenyőben.

 

2-3 sült almakarika fér el egy tányéron. Aki szereti, szórja meg porcukorral.

:P