Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
6-7 db közepes alma
1 csomag sütőpor
3 tojás
3 dl tej
vaj (a kikenéshez)
1/2 tasak őrölt fahéj
izlés szerint vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
6-7 db közepes alma
1 csomag sütőpor
3 tojás
3 dl tej
vaj (a kikenéshez)
1/2 tasak őrölt fahéj
izlés szerint vaníliás cukor
Elkészítés:
1. lépés: Egy edényben összekeverem a lisztet a sütőporral és a kristálycukorral.
2. lépés: A 3 tojást felverem és hozzáöntöm a 3 dl tejet.
3. lépés: Lereszelem az almát és rászórom a fahélyat és a vaníliás cukrot.
4. lépés: Kikenem vajjal a tepsit (elég vsatagon, nem szabad sajnálni, mert ráég!)
5. lépés: A liszt-cukor-sütőpor keverék felét leszórom a kivajazott tepsi aljába, majd arra helyezem a fahéjas reszelt almát (leve nélkül) és erre rászórom a liszt-cukor-sütőpor keverék másik felét. Erre a tojás és a tej keverékét szépen egyenletesen öntöm, hogy a száraz részeket is lefedje.
6. lépés: Ahol száraz maradt a "tészta" ott kevés (késhegynyi) vajat rakok rá.
7. lépés: Előmelegített sütőben közepes lángon kisütöm. (Kb. 20-30 perc alatt megsül)
Jó étvágyat hozzá, nagyon könnyű sütemény!
2. lépés: A 3 tojást felverem és hozzáöntöm a 3 dl tejet.
3. lépés: Lereszelem az almát és rászórom a fahélyat és a vaníliás cukrot.
4. lépés: Kikenem vajjal a tepsit (elég vsatagon, nem szabad sajnálni, mert ráég!)
5. lépés: A liszt-cukor-sütőpor keverék felét leszórom a kivajazott tepsi aljába, majd arra helyezem a fahéjas reszelt almát (leve nélkül) és erre rászórom a liszt-cukor-sütőpor keverék másik felét. Erre a tojás és a tej keverékét szépen egyenletesen öntöm, hogy a száraz részeket is lefedje.
6. lépés: Ahol száraz maradt a "tészta" ott kevés (késhegynyi) vajat rakok rá.
7. lépés: Előmelegített sütőben közepes lángon kisütöm. (Kb. 20-30 perc alatt megsül)
Jó étvágyat hozzá, nagyon könnyű sütemény!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98