Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 15 dkg apróra vágott hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl pálinka
  • 3 dl bor
  • bor
  • kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 10 dkg gomba 

Elkészítés:

A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka pálinkával, jól elkeverjük. Ha már kezd elpárologni, öntünk rá 3 dl bort és fedő alatt puhára, és szép pirosra sütjük.
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel