Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
1 dl rum
1 dl tejszín
2 db narancs
4 dl tejszín
cukor
babapiskóta
díszítőanyagok
1 dl rum
1 dl tejszín
2 db narancs
4 dl tejszín
cukor
babapiskóta
díszítőanyagok
Elkészítés:
GYÚRJUK ÖSSZE: A narancs héját lereszeljük. A gesztenyemasszát villával összetörjük. Az összes alkotórészt (itt csak az 1 dl tejszínt használjuk fel) habosra kikeverjük villával vagy lyukas fakanállal. 1/2 órán át hagyjuk pihenni, eközben... HABOZUNK: A tejszínt felverjük habnak kevés cukorral, és a hab felét is a gesztenyéhez keverjük. INTELEM ELŐSZŐR: Csak ovatosan, hogy a hab össze ne essen! KIKÉSZÍTÉS: A poharakat alul és oldalt kibéleljük hámozott és vékonyan felszeletelt narancsszeletekkel. Belepakoljuk a gesztenyehabot, fogyasztás előtt megtömjük tejszínhabbal, beleszúrkálunk néhány babapiskótát, díszítő anyagot és ham-ham... INTELEM MÁSODSZOR: Holnaptól fogyókúra! Tudod mindig holnaptól...
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98