Hozzávalók:

  • 1 kg marhafelsál
  • 10 dkg gomba
  • kávéskanál reszelt vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • kávéskanál olaj
  • 3 ecetes uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • két evőkanál zsír
  • 2 szem paradicsom
  • 2 dv zöldpaprika
  • törött bors 

Elkészítés:

A szép, tömör húsdarabot úgy vágjuk be kétszer párhuzamosan, hogy a húst szétterítve, egyujjnyi vastag, téglalap alakú húsdarabot kapjunk. Széleiről a fölösleges húst levágjuk és megdaráljuk. Az olajban megpirítjuk a reszelt hagymát, megpároljuk benne a karikára vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk a megdarált hússal. A finomra vagdalt szalonnával ízesítjük, és vékonyan a húsra simítjuk.

A közepére hosszában vékony uborkákat rakunk, és összegöngyölve átkötjük. Megforrósítjuk a zsírt, fedő alatt megpároljuk a kockára vágott hagymát, megforgatjuk benne a húst, mellé rakjuk a paradicsomot meg a paprikát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a tálat rizzsel alapozzuk, erre fektetjük a zsineg nélküli, felszeletelt húst, és az egészet leöntjük az áttört mártással.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel