Hozzávalók:
- 1 kg marhafelsál
- 10 dkg gomba
- kávéskanál reszelt vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- kávéskanál olaj
- 3 ecetes uborka
- 1 fej vöröshagyma
- két evőkanál zsír
- 2 szem paradicsom
- 2 dv zöldpaprika
- só
- törött bors
Elkészítés:
A szép, tömör húsdarabot úgy vágjuk be kétszer párhuzamosan, hogy a húst szétterítve, egyujjnyi vastag, téglalap alakú húsdarabot kapjunk. Széleiről a fölösleges húst levágjuk és megdaráljuk. Az olajban megpirítjuk a reszelt hagymát, megpároljuk benne a karikára vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk a megdarált hússal. A finomra vagdalt szalonnával ízesítjük, és vékonyan a húsra simítjuk.
A közepére hosszában vékony uborkákat rakunk, és összegöngyölve átkötjük. Megforrósítjuk a zsírt, fedő alatt megpároljuk a kockára vágott hagymát, megforgatjuk benne a húst, mellé rakjuk a paradicsomot meg a paprikát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a tálat rizzsel alapozzuk, erre fektetjük a zsineg nélküli, felszeletelt húst, és az egészet leöntjük az áttört mártással.
A közepére hosszában vékony uborkákat rakunk, és összegöngyölve átkötjük. Megforrósítjuk a zsírt, fedő alatt megpároljuk a kockára vágott hagymát, megforgatjuk benne a húst, mellé rakjuk a paradicsomot meg a paprikát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a tálat rizzsel alapozzuk, erre fektetjük a zsineg nélküli, felszeletelt húst, és az egészet leöntjük az áttört mártással.
Forrás: DPG recepttár