Hozzávalók:

1 db piskótatekercs
A töltelékhez:
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 ek. rum vagy málnaszörp
A bombához:
5 tojássárgája
12 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 mk. őrölt fahéj
2 pupozott ek. kakaó
2,5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
15 g zselatin
2,5 dl tejszín
kevés rum

Elkészítés:

Ezt a tortát két menetben készítjük el.
1. A készen vásárolt, vagy magunksütötte piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel (a krém helyett lekvárral is meg lehet kenni a tekercset) , aminek az elkészítése: a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot, vagy szörpöt. Szorosan feltekerjük, alufóliába tekerjük és néhány órára, de még jobb ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.
2. menet a bomba elkészítése: a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a fahéjjal és a kakaóval (+ ízlés szerint rumot is tehetünk bele). A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, majd állandó keverés mellett a tojásos masszához adjuk és gőz felett besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk a feloldott vagy megáztatott zselatint, jól elkeverjük és kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. Ezután kb. 1 cm vastagságura felszeleteljük a töltött piskótatekercset,a tekercsekkel kibélelünk egy gömbölyded tálat (a tekercsek előtt ajánlatos folpakkal is kibélelni a tálat, mert könnyebben kiborítható lesz a torta) belesimítjuk a krém felét, azután egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém (ha marad piskóta akkor a tetejére rendezzük, ami a torta alja lesz ha kiborítottuk a tálból). Lefedjük a tálat és 3-4 órára (ajánlatos egy éjszakára, mert addigra biztos, hogy teljesen megdermed és nem lesz folyós)hűtőbe tesszük. Ha megdermedt kiborítjuk, tortaszerűen szeleteljük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98