Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell filé
- 20 dkg karfiol
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- fél reszelt szerecsendió
- 10 dkg liszt
- 15dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 5 dl olaj
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval. Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal.
Forrás: DPG recepttár