Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell filé
  • 20 dkg karfiol
  • 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • fél reszelt szerecsendió
  • 10 dkg liszt
  • 15dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 5 dl olaj
  • 20 dkg reszelt sajt 

Elkészítés:

A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval. Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal. 
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel