Hozzávalók:
- 50 dkg csirkezúza
- 60 dkg főtt burgonya
- 0,8 dl olaj
- 12 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- törött bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítjük és 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beletesszük a burgonyát és ügyelve arra, hogy ne törjön. pirosra pirítjuk.
Savanyúságot kínalunk mellé.
Forrás: DPG recepttár