Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkezúza
  • 60 dkg főtt burgonya
  • 0,8 dl olaj
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • törött bors
  • só 

Elkészítés:

A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítjük és 1-2 percig pirítjuk. Ekkor beletesszük a burgonyát és ügyelve arra, hogy ne törjön. pirosra pirítjuk.
Savanyúságot kínalunk mellé. 


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel