Hozzávalók:

fél kiló pulykamell vagy csirkemell filé
liszt
2 tojás
kínai ötfűszer keverék
hagyma
tej vagy víz
bors

hallé
fokhagyma

Elkészítés:

A hagymát kockára vágod, a húst ujjnyi darabkákra vágod, összekevered a hagymával, megfűszerezed a fűszerkeverékkel, sóval, borssal. A lisztből, a tojásokból és a tejből-vízből palacsintatésztát keversz, majd rázúdítod az előkészített húsra. Akkor jó a mennyiség, ha pont ellepi. Olajat hevítesz, aztán kanállal kiméred a tésztás falatkákat a forró olajba. Közben a halléből, vízből, kiskanálnyi cukorból és zúzott fokhagymából mártogatólevet keversz. A falatkákat a higított hallébe mártogatva, rizzsel, párolt zöldségekkel tálalhatod.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98