Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű nyers burgonya
só
fűszerek ( pirospaprika, majoranna, fűszerkeverékek, stb.)
olaj a sütéshez
só
fűszerek ( pirospaprika, majoranna, fűszerkeverékek, stb.)
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Már egy közepes nagyságú burgonyából is rengeteg ropogtatnivaló készülhet. A burgonyát meghámozzuk. Keresztben nagyon vékony szeletekre vágjuk (1-2 mm). Ebben segítságünkre lehet a klasszikus uborkaszeletelő kés is. Így igazán gyorsan megy. A szeleteket azon nyomban forró olajban kisütjük, majd kiszedjük az olajból és lecsepegtetjük. Megsózzuk és előmelegített sütőbe, tepsibe téve tovább sütjük és szárítjuk. A sütés előtt ízlés szerint fűszerezhetjük por állagú fűszerekkel. Vigyázzunk arra, hogy a könnyen megégő fűszereket, mint a pipospaprika vagy majoranna csak a sütés után kerüljön a krumpliropogósra. Könnyű, és olcsó finomság és mindkét sütési folyamat csak pár másodpercet vesz igénybe.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98