- 25 dkg csicseriborsó - 10 dkg burgonya - 2 gerezd fokhagyma - fél fej vöröshagyma (póré) - fél citrom reszelt héja és leve - 2 dl natúr joghurt vagy főzőtejszín - petrezselyem és lestyánzöld, snidling, só, bors - egy kisebb kígyóuborka - 2 kemény paradicsom
Az előző nap beáztatott borsót a kockára vágott burgonyával, a vöröshagymával (póré) és a fokhagymával, a lestyán zöldjével, a citrom héjával megsózva, frissen őrölt borssal puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük a citrom levével, a joghurttal felengedjük (tejszín), ha kell utána ízesítünk. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá joghurtot (tejszínt). Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, az apróra metélt petrezselyemmel és a snidlinggel. Pirítós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk jó hidegen.
Forrás: EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98