Hozzávalók:

  • 65 dkg marhafelsál
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 14 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 12 dkg rizs
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 zöldpaprika
  • őrölt bors
  • 2-3 evőkanál ecet
  • 4-5 dl húsleves vagy víz 

Elkészítés:

A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm-es kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a felkarikázott sárgarépát, meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel vagy vízzel, lefedjük, és nagyjából egy órán át a sütőben sütjük. (A sütőt előzőleg nem kell felmelegíteni.)

Egy óra múltán hozzákeverjük a rizst, a felszeletelt gombát, valamint a kicsumázott és cikkekre vágott zöldpaprikát. Ha a leve nagyon elfőtt volna, pótoljuk, és újra lefedve további fél óra alatt a sütőben készre sütjük. A folyadék arányára kell ügyelni, hogy se száraz ne legyen, se el ne ázzon ez a kiadós egytálétel.

 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel