A füstölt csülköt előkészítjük, majd hideg vízben feltesszük főni. Egy órai lassú főzés után hozzáadjuk az előző nap beáztatott babot, és együtt puhára főzzük.
A kimosott savanyú káposztát a babérlevéllel külön megfőzzük, a bableveshez adjuk, és együtt főzzük tovább. A megfőtt csülköt a levesből kivesszük, kicsontozzuk, apró kockákra vágjuk. A lisztet az olajon fehér habzásig hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.
A tűzről levéve, elkeverjük benne a fokhagymát, a fűszerpaprikát, és ezzel a levest berántjuk. Kiforraljuk, ízesítjük a sóval, a csípős paprikával, és dúsítjuk a tejföllel. A tál aljára rakjuk a csülökhúst, és rámerjük a forró levest. Tetejét tejföllel díszítjük.