Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalapocka
  • 12 dkg debreceni
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 6 dkg zsír
  • 20 dkg hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom 

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kis vizet öntünk mindig utána. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és az egészet készre pároljuk. Sós burgonyaköretet adunk hozzá.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
marhahús recept , tájjellegű étel