Hozzávalók:

4 db csirkecomb
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
1 ü száraz minőségi fehérbor (lehetőleg Chardonnay)
2 kk dijoni mustár
1 ek liszt
só, bors, vaj

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, sóval és kevés borssal izesítjük, majd vajon megsütjük. A megmaradt vajba beleszórjuk a lisztet és egy kissé lepirítjuk. Felbontjuk a bort és két dl-el felöntjük a lisztet (a maradék bort megihatjuk, vagy félretehetjük az étkezéshez). Beleöntjük a tejszínt és beletesszük a sajtot és a mustárt is. (Itt jegyezném meg, hogy szinte bármilyen sajt jó az ételhez, de a füstölt az nem, mert elnyomja a többi összetevő ízét.) A mártást felforraljuk, majd beletesszük a sült csirkecombokat, és 5-10 percig együtt főzzük. Köretnek burgonyakrokettet vagy hagymás törtkrumplit, italnak pedig száraz fehérbort javaslok hozzá. Jó étvágyat!
Forrás: EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98