Hozzávalók:

  • 60 dkg ponty színhús
  • 40 dkg halcsont
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • zsír 

Elkészítés:

A kifilézett pontyhúst, sűrűn beirdaljuk (finommetéltszerűen), kétujjnyi szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból tartalmas, rövid halalaplevet készítünk (hideg vízben tesszük fel főni). A pontyszeleteket lisztbe mártjuk és a serpenyőben, kevés zsírban mindkét oldalát elősütjük. Ezután a halfilét tiszta lábosban egymás mellé rendezzük.

A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, elkeverjük és kevés halalaplével azonnal felengedjük. Megsózzuk, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a zöldpaprika és paradicsom szétfőtt, halalaplét öntünk hozzá, és amikor felforrt, tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és jól kiforraljuk. (Vigyázva, nehogy becsomósodjon.) Szűrön rászűrjük az elősütött halszeletekre, és fedő alatt puhára pároljuk a halhúst. A mártással leöntött halat galuskával körítjük.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel