Hozzávalók:
- 60 dkg ponty színhús
- 40 dkg halcsont
- 5 dkg finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 15 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 3 dl tejföl
- só
- zsír
Elkészítés:
A kifilézett pontyhúst, sűrűn beirdaljuk (finommetéltszerűen), kétujjnyi szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halcsontból tartalmas, rövid halalaplevet készítünk (hideg vízben tesszük fel főni). A pontyszeleteket lisztbe mártjuk és a serpenyőben, kevés zsírban mindkét oldalát elősütjük. Ezután a halfilét tiszta lábosban egymás mellé rendezzük.
A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, elkeverjük és kevés halalaplével azonnal felengedjük. Megsózzuk, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a zöldpaprika és paradicsom szétfőtt, halalaplét öntünk hozzá, és amikor felforrt, tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és jól kiforraljuk. (Vigyázva, nehogy becsomósodjon.) Szűrön rászűrjük az elősütött halszeletekre, és fedő alatt puhára pároljuk a halhúst. A mártással leöntött halat galuskával körítjük.
A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, elkeverjük és kevés halalaplével azonnal felengedjük. Megsózzuk, beletesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a zöldpaprika és paradicsom szétfőtt, halalaplét öntünk hozzá, és amikor felforrt, tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, és jól kiforraljuk. (Vigyázva, nehogy becsomósodjon.) Szűrön rászűrjük az elősütött halszeletekre, és fedő alatt puhára pároljuk a halhúst. A mártással leöntött halat galuskával körítjük.
Forrás: DPG recepttár