Hozzávalók:
Tészta:
90 dkg sima liszt,
2 kocka élesztő,
4 dcl tej
10 dkg porcukor
3 ev.kanál olaj,
3 tojás habja
Krém:
1/2 lit. tej
2 csomag kakaós puding (1 csomag 1/2 lit. tejhez való lenne, de itt csak a fele adag tej megy bele)
25 dkg-os csomagolású, krémhez való margarin
25 dkg porcukor
4 evőkanál kakaó
90 dkg sima liszt,
2 kocka élesztő,
4 dcl tej
10 dkg porcukor
3 ev.kanál olaj,
3 tojás habja
Krém:
1/2 lit. tej
2 csomag kakaós puding (1 csomag 1/2 lit. tejhez való lenne, de itt csak a fele adag tej megy bele)
25 dkg-os csomagolású, krémhez való margarin
25 dkg porcukor
4 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk, kelni hagyjuk.
A krémhez való tejben megfőzzük a pudingot, ha kihült hozzáadjuk a margarint, porcukrot, kakaót és jól kikeverjük.
A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra kisodorjuk és megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk, mint a kalácsot és két-két darabot összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és még kicsit kelesztjük a tepsiben, majd megsütjük.
A krémhez való tejben megfőzzük a pudingot, ha kihült hozzáadjuk a margarint, porcukrot, kakaót és jól kikeverjük.
A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra kisodorjuk és megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk, mint a kalácsot és két-két darabot összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és még kicsit kelesztjük a tepsiben, majd megsütjük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98