Hozzávalók:
4 személyre:
• 60 dkg csirkemell filé
• 1 padlizsán
• 1 kisebb cékla vagy 2 db bébicékla
• 4-5 szelet bacon szalonna
• 2 db fehér hagyma (5 cm átmérőjű)
• 1 nagyobb ág friss rozmaring
• 4-5 hosszabb szál kakukkfű
• 4-5 nagyobb levél bazsalikom
• 10 dkg vargánya gomba (elhagyható)
• só, bors ízlés szerint
• olivaolaj
• margarin
• chiliszósz
Elkészítés:
Az egyik közepesre vágott fehér hagymát (hamburger-hagyma) megfonnyasztom. Hozzáadom a csíkokra vágott bacont, kicsit lepirítom, majd ráteszem a kisebb csíkokra vágott csirkemellet. A mikor már kifehéredett a kéreg, hozzáadom a rozmaring apróra vágott tüskéit, a kakukkfű levélkéit, majd az apróra vágott bazsalikomot (ha lehet, lila bazsalikomot használjunk, sokkal kellemesebb ízt ad). Lepirítjuk.
Közben a másik serpenyőben szintén olíva-margarin keveréken megfonnyasztjuk a hagyma másik felét, majd hozzáadjuk a céklát vékony csíkokra (julienne-re) vágva. 1-2 percet pároljuk és hozzáadjuk a kerámiakéssel meghámozott és kockákra vágott padlizsánt és ha van vargányát. Készre sütjük mintegy 5-6 perc alatt. A kész raguhoz öntjük a csirkemellet,valamint ízlés szerinti chiliszószt és 3-4 percig összeforgatjuk. Melegítve is jó, az ízek még jobban összeérnek.
Én hagymás rösztivel tálalnám. Jó étvágyat!