Hozzávalók:

  • 1,2 kg burgonya (újburgonyából nem lehet készíteni)
  • 40 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 hagyma
  • 2 tojásnyi zsír

Elkészítés:

A burgonyát kockákra vágjuk, megfőzzük, összetörjük, megsózzuk (kásaszerű legyen). A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a burgonyatörővel vagy fakanállal. A lisztet teljesen beledagasztjuk, és még tovább folytatjuk, míg nagyon nehezen dagaszthatóvá válik. Kicsit hagyjuk lángon, de az alátétet tegyük alá. Apró kockákra vágjuk a hagymát, zsírban aranysárgára pirítjuk. Egy cseréptálba vagy lábasba kevés hagymás zsírt teszünk, és zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk. Hagymás zsírral meglocsoljuk. Addig tesszük ezt, míg a massza elfogy. Sütőben megpirítjuk.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Tálaláskor még megszórhatjuk karikára vágott, pirított hagymával.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel