Hozzávalók:
- 1,2 kg burgonya (újburgonyából nem lehet készíteni)
- 40 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 2 hagyma
- 2 tojásnyi zsír
Elkészítés:
A burgonyát kockákra vágjuk, megfőzzük, összetörjük, megsózzuk (kásaszerű legyen). A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, szinte dagasztjuk a burgonyatörővel vagy fakanállal. A lisztet teljesen beledagasztjuk, és még tovább folytatjuk, míg nagyon nehezen dagaszthatóvá válik. Kicsit hagyjuk lángon, de az alátétet tegyük alá. Apró kockákra vágjuk a hagymát, zsírban aranysárgára pirítjuk. Egy cseréptálba vagy lábasba kevés hagymás zsírt teszünk, és zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk. Hagymás zsírral meglocsoljuk. Addig tesszük ezt, míg a massza elfogy. Sütőben megpirítjuk.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Tálaláskor még megszórhatjuk karikára vágott, pirított hagymával.
Forrás: DPG recepttár