Hozzávalók:
50 dkg. nagyfejű gomba, 1 nagy fej hagyma, 4 db. tojás, vegeta, pirospaprika, bors, majoranna, 2 dl. tejföl
Elkészítés:
A gomba szárát letördeljük, felaprítjuk és a felkockázott hagymával megpároljuk. Amikor a gomba már levet eresztett, a fűszerekkel megízesítjük, majd 1 perc párolás után lehúzzuk a tűzről. Ezalatt a 4 tojást keményre főzzük.
A megfőtt tojásokat apróra szeleteljük és a (még meleg) ízesített gombához keverjük. A töltelékünkhöz adhatunk még egy kanál tejfölt, de nem szükséges.
Ezt követően tűzálló tálat kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával és a megtöltött gombafejeket belehejezzük. A (maradék) tejfölből besamel mártást készítünk és atöltött gombafejekre öntjük.
A sütöben 25 perc alatt elkészítjük.
Jó étvágyat!
A megfőtt tojásokat apróra szeleteljük és a (még meleg) ízesített gombához keverjük. A töltelékünkhöz adhatunk még egy kanál tejfölt, de nem szükséges.
Ezt követően tűzálló tálat kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával és a megtöltött gombafejeket belehejezzük. A (maradék) tejfölből besamel mártást készítünk és atöltött gombafejekre öntjük.
A sütöben 25 perc alatt elkészítjük.
Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98