Hozzávalók:

30 dkg málna
2 szelet ananász
4 fél őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1/2 liter vaniliafagylalt
2 dl tejszínhab
1 csomag vaniliáscukor
6 evőkanál tojáslikör

Elkészítés:

A málna felolvasztása után az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra,
és keverjük össze a málnalikőrrel majd hűtsük le. A poharakat kb. öt percig a fagyasztóban
szintén hűtsük le. A fagylaltot kb. 1 órán át jégkocka fagyasztóban vagy kb. 20 percig a
hűtőszekrény normál részében engedjük fel.
A tejszínhabot a vaniliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük meg kinyomózsákba, és tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba, és tojáslikörrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formályában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszítsük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98