Hozzávalók:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 2 dl sűrű tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg császárhús
  • 1 csokor friss kapor
  • törött fehérbors
  • szerecsendió-reszelék

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és vastag karikákra vágjuk. A kaprot finomra metéljük. A császárhúst egyforma apró kockákra vagdossuk. A serpenyőbe beletesszük a császárhúst, és kevergetve megpirítjuk. Rátesszük a hagymát, megborsozzuk, és a szerecsendió-reszelékkel meghintjük. Összekeverjük, és azonnal befedjük. A hőforrást a lehető legkisebbre visszakapcsoljuk, és kb. 10 percig pároljuk. Ezután a fedőt levesszük, rászórjuk a kaprot és beleöntjük a tejfölt. Belekeverjük a reszelt sajtot, befedjük, és további 10 percig pároljuk.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel