Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma
- 2 dl sűrű tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- 10 dkg császárhús
- 1 csokor friss kapor
- só
- törött fehérbors
- szerecsendió-reszelék
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és vastag karikákra vágjuk. A kaprot finomra metéljük. A császárhúst egyforma apró kockákra vagdossuk. A serpenyőbe beletesszük a császárhúst, és kevergetve megpirítjuk. Rátesszük a hagymát, megborsozzuk, és a szerecsendió-reszelékkel meghintjük. Összekeverjük, és azonnal befedjük. A hőforrást a lehető legkisebbre visszakapcsoljuk, és kb. 10 percig pároljuk. Ezután a fedőt levesszük, rászórjuk a kaprot és beleöntjük a tejfölt. Belekeverjük a reszelt sajtot, befedjük, és további 10 percig pároljuk.
Forrás: DPG recepttár