Hozzávalók:

2 nagyobb csirkemell (3-4 személyre)
1 doboz ananász konzerv
2 dl főző tejszín
só, majoranna (vagy oregano),bors, édes paprika

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony csíkokra, és kevés olajon pirítsd meg ( akkor jó, ha már teljesen fehér a husi). Ha ezzel megvagy, tégy hozzá némi sót, és egy kevés morzsolt majorannát (vagy oreganot), végül egy késhegynyi borsot. A paprikát el is lehet hagyni. Ezután következik az ananász. Legjobb a kockára vágott (nem kell ezzel is foglalkozni). A levét szűrd le, de ne öntsd ki, szükséged lehet még rá. Ha a hús nem engedett elég nedvességet, az ananászlével pótolhatod. Fedő alatt párold pár percig a pipit, majd öntsd rá a főző tejszínt. Ha nem tudsz ilyet beszerezni, ugyanolyan jó a sima tejszín is, csak ne legyen édesített. Addig párold a husit, amíg el nem készül. A végén a tejszínt kicsit sűrítsd be, hogy mártás jellege legyen. Tálalhatod szinte minden féle körettel, a legjobb talán a párolt rizs.
Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98