Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg cukor
8 tojás
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaó
Krémhez:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
rum
3 dl tej
1 cs. vanília
3 evőkanál grízes liszt
40 dkg cukor
8 tojás
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaó
Krémhez:
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
rum
3 dl tej
1 cs. vanília
3 evőkanál grízes liszt
Elkészítés:
Tészta:
A cukrot, toj.sárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a toj.fehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta.
Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém:
A cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük a simára vajjal, majd a fent említett módon.
Helyes kis hólabdákat kapunk.
Jó étvágyat!
A cukrot, toj.sárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a toj.fehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta.
Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém:
A cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük a simára vajjal, majd a fent említett módon.
Helyes kis hólabdákat kapunk.
Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98