Hozzávalók:

6 tojás,
2 pohár tejföl,
3 csomag vaniliás cukor,
15 ek. porcukor,
10 ek. zselatin,
2 ek. kakaópor,
1,5 dl málna vagy meggy ízű szörp.

Elkészítés:

1. réteg: 3 tojássárgáját 5 ek. porcukorral, 1 csm. vaniliás cukorral elkavarjuk, majd a 3 tojás fehérjét felverjük habbá és hozzáadjuk a sárgájához. 2,5 csapott ek. zselatint feloldunk 1,5 dl forró v1zzel és az egészet összekavarjuk. Tepsibe öntjük, hűtőbe tesszük.
2. réteg: ugyanaz, mint az első, csak teszünk a sárgájához 2 ek. kakaóport. Ráöntjük az első rétegre, majd hűtőbe tesszük.
3. réteg: 2 pohár tejfölt elkeverünk 5 ek. porcukorral és 1 csm. vaniliás cukorral. 2,5 ek. zselatint 1,5 dl forró vízzel feloldunk és hozzáadjuk a tejfölhöz. Szintén ráöntjük a többi rétegre és hűtőbe tesszük.
4. réteg: 2 ek. zselatint 2 dl forró vízzel elkeverünk, majd hozzáöntjük a szörpöt. Jól elkeverjük és ráöntjük a többi rétegre. Visszatesszük a hűtőbe és ha megdermedt, lehet szeletelni.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98