Hozzávalók:
mindegy csak hús legyen(darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...)
tarhonya
rizs
krumpli
csemegeuborka
olaj
kis fej hagyma, paprika, paradicsom
só,fehérbors,kurkuma,őrölt paprika,ételízesítő
tarhonya
rizs
krumpli
csemegeuborka
olaj
kis fej hagyma, paprika, paradicsom
só,fehérbors,kurkuma,őrölt paprika,ételízesítő
Elkészítés:
Azonos mennyiségű tarhonyát és rizst olajon kissé megpirítunk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel (ehez + jön a többi alkatrész által felvett víz), majd hozzáadjuk at apró kockákra vágott húsfélét és krumplit.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd fedő alatt kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem minden vizet felvett levesszük a tűzről, kiszedjük az ízlés szerint egészben belefőzött hagymát, paprikát paradicsomot, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott uborkát. Fedő alatt néhány perc alatt készre párolódik.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd fedő alatt kis lángon pároljuk. Amikor már majdnem minden vizet felvett levesszük a tűzről, kiszedjük az ízlés szerint egészben belefőzött hagymát, paprikát paradicsomot, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott uborkát. Fedő alatt néhány perc alatt készre párolódik.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98