Hozzávalók:
1kg mirelit levelestészta, 1kg káposzta, 2 tojás, 1dl étolaj, 5dkg cukor, só, feketebors
Elkészítés:
A káposztát lereszelem, besózom és állni hagyom. Kinyomom a felesleges levet. Egy edénybe olajat hevítek, és megkaramellizálom benne a cukrot, majd rászedem a káposztát. Mikor már majdnem megpirult, beízesítem. A felengedett tésztát 0.5 cm vastagra kinyújtom, csíkban ráteszem a káposztát, 2 rétegen feltekerem és levágom. A kis tekercseket tojással megkenem, majd hármasával 1.5 cm-es darabokra vágom, és sütőlemezre teszem. Forró sütőben sütöm 220-240 fokon, de amikor feljött, és színt kapott, lejjebb veszem, és szárítom még egy kicsit.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98