Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
 - 50 dkg savanyú káposzta
 - 20 dkg gomba
 - 1 dl olaj
 - 3 dkg liszt
 - 4 dkg vöröshagyma
 - 2 dkg fűszerpaprika
 - 2 db babérlevél
 - egész bors
 - köménymag
 - 3 dl tejföl
 - só
 
Elkészítés:
A füstölt csülköt megtisztítjuk, megmossuk, beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, kicsontozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A főzőléhez hozzáadjuk a kimosott káposztát, a szeletekre vágott gombát, fűszerezzük sóval, az egész borssal, a köménymaggal, és majdnem puhára főzzük. 
Amíg a káposzta fő, elkészítjük a rántást. Az olajban a lisztet fehér habzásig hevítjük, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd a leveshez adjuk (a levest berántjuk), és kiforraljuk. Tálalás előtt a leveshez adjuk a tejfölt, óvatosan átforraljuk, majd tálba kimerjük.
Forrás: DPG recepttár
				
				
				
				
