Hozzávalók:

  • 1 db füstölt csülök
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl olaj
  • 3 dkg liszt
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • egész bors
  • köménymag
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

A füstölt csülköt megtisztítjuk, megmossuk, beáztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, kicsontozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A főzőléhez hozzáadjuk a kimosott káposztát, a szeletekre vágott gombát, fűszerezzük sóval, az egész borssal, a köménymaggal, és majdnem puhára főzzük.

Amíg a káposzta fő, elkészítjük a rántást. Az olajban a lisztet fehér habzásig hevítjük, aztán hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd a leveshez adjuk (a levest berántjuk), és kiforraljuk. Tálalás előtt a leveshez adjuk a tejfölt, óvatosan átforraljuk, majd tálba kimerjük.



Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel