Hozzávalók:

2 csésze (474ml) vaj
4 csésze (948ml) liszt
2 teáskanál (10ml) szódabikarbóna
2 csésze (474 ml) fehér cukor
5 csésze (1185ml) zab (mérje ki a zabot először és a turmixőrlőben le, kell finom lisznek őrölni)
24 once (68 dkg) csokoládé darabok
2 csésze (474ml) barna cukor
1 teáskanál (5ml) só
1 – 8 oz. (~22 dkg) „Hersey” étcsokoládé (lereszelni)
4 egész tojás
2 teáskanál (10ml) sütőpor
2 teáskanál vanillia eszencia
3 csésze (711ml) durván tört dió (mandula / mogyoró stb. , vagy amit szeret).

Elkészítés:

A vajat, cukrokat ki kell habosra keverni. Hozzáadni a tojásokat a vanilliával azt is, kikeverni. A száraz liszteket a sóval, sütőporral, szódával összevegyíteni. Hozzá adni a csokoládékat, diót. Kezünkbe egy kis dió méretű gombócot formálunk ebből a tésztából és 5 cm távolságra, helyezzük egy sütőlapra.
Sütési idő 10 perc, 190C/375F on. Készül: 112 teasütemény.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98