Hozzávalók:
45 dgk kukoricaliszt,só,víz 3 dl
egy nagyobb zellergumó,vagy más gumós zöldség/karfiol,karalábé,petrezselyem/ki mire gerjed!
csilipaprika vagy csilipor esetleg más erős ízesítőszer
paradicsom vagy sűrített pari ,só,bors,foki.
egy nagyobb zellergumó,vagy más gumós zöldség/karfiol,karalábé,petrezselyem/ki mire gerjed!
csilipaprika vagy csilipor esetleg más erős ízesítőszer
paradicsom vagy sűrített pari ,só,bors,foki.
Elkészítés:
A kukoricaliszttel vízzel sóval szépen egy kis gombócnyi tésztát masszírozunk.Az állaga így közepesen kemény lesz.Ha kemény kevés vizet csepegtetünk bele,ha lágy kevés liszttel keményítjük.A kiformázáshoz szükségünk lesz egy nylon darabkára.Kis pogácsányi darabkákra csipegetjük és kilapítjuk.Formázhatjuk a kis gombócokat a tenyerünkön is ,de ez nehezebb,Egyszerűbb a préselés.kb 1-2 mm vastagra nyomkodjuk.Két fólia között sodrófával is nyújthatjuk.Olaj nélkül egy serpenyőben megpsütjük,akkor jó,ha a széle felkunkorodik és mégis puha lesz.Ezután a kész "palacsintákat"cikkekre vágjuk és olajban kisütjük.Kukoricacsipszet kapunk.
A mártás.Mártikához a zöldséget megfőzzük a fokit,csilit
fűszereket egy turmixgépbe tesszük és sűrű masszát kreálunk.A csipszi darabkákat bele mártogatjuk a mártásba.Ezt a művelete sűrűn ismételgetjük jó hideg sörök szintén sűrű emelgetése és kortyolása közben.
A mártás.Mártikához a zöldséget megfőzzük a fokit,csilit
fűszereket egy turmixgépbe tesszük és sűrű masszát kreálunk.A csipszi darabkákat bele mártogatjuk a mártásba.Ezt a művelete sűrűn ismételgetjük jó hideg sörök szintén sűrű emelgetése és kortyolása közben.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98