Hozzávalók:

  • 2 kg kocsonyahús (csülök, fül, fej, köröm, bőrke)
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • törött bors
  • fűszerpaprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • egy fél citrom 

Elkészítés:

A megtisztított és alaposan megmosott húsokat hideg vízben feltesszük főni. Enyhén megsózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, és hozzáadjuk a húsokhoz, majd megszórjuk a törött borssal és a fűszerpaprikával. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontról könnyen le nem válik.

A tűzről levesszük, kissé kihűtjük, majd a főzőléből kivéve, a csontokról a húst leszedjük, aztán darabokra vágjuk, majd tányérokba helyezzük. A kocsonya levét szűrőruhán keresztül lassan rászűrjük a tányérokban elhelyezett húsra, aztán kihűtjük, és jégszekrényben megdermesztjük. Tálaláskor a citrom kifacsart levét adjuk hozzá.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel