Hozzávalók:

30 dkg márványsajt,
30 dkg trappista sajt,
1 egész Rama margarin,
30 dkg liszt,
1 egész tojás,

Elkészítés:

A trappista sajtot megreszeljük, félreteszünk belőle 10 dkg-ot. A többit egy tálba tesszük, hozzá morzsoljuk a márványsajtot, a margarint, és beleszitáljuk a lisztet, majd a sót izlés szerint. Addig gyúrjuk, amíg egynemű, közepesen kemény, zsíros tésztát nem kapunk. Hűtőben 1/2 óráig pihentetjük. Kb. fél ujjnyi vastagra nyújtjuk ki lisztezett deszkán, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk kevés sóval és a félretett reszelt sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, előmelegített sütőben közepes tűznél világossárgára sütjük. Fontos: a tepsit nem kell kikenni, mert a tészta elég zsíros! A sütés csak kb. 15 percig tartson, mert ha megég a sajt, keserű lesz. A maradék tésztát újból összegyúrjuk, és ismét ki lehet nyújtani, egészen addig, amíg van tészta és sajt.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98


A recepthez társított címkék:
pogácsa , sajt , tészta