Hozzávalók:
0,5 kg sertéslapocka
2 zacsko gy.fagyasztott mexikói köret
közepes fej hagyma
petrezselyemzöld
rozmaring
só
2 zacsko gy.fagyasztott mexikói köret
közepes fej hagyma
petrezselyemzöld
rozmaring
só
Elkészítés:
Egy közepes fej apróra vágott vöröshagymát a fölmelegített olajban megfonnyasztunk, majd hozzáadunk 0,5 kg egyenletes kockára vágott sertéslapockát. Erős lángon átpirítva ízesítjük rozmaringgal, és kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk. Ha a hús félig puha, zsírjára sütjük, és hozzákeverjük a két zacskó (kb 80 dkg) mexikói köretet. erős tűzön átforgatjuk, majd enyhén megsózva bőven szórunk rá finomra vágott petrezselyemzöldet. Kevés vizet öntve alá lefedjük, és puhára pároljuk. a színben, összetételében gazdag étel felkeltheti a gyerekek érdeklődését. Természetesen a zöldségféléket ízlésnek megfelelően változtathatjuk. Jó ízkombinációt ad például a zöldbab, gomba, ecetes uborka, paradicsompaprika együttese. Fogyaszthatjuk önnáló ételként, de tálalhatunk mellé fél adag petrezselymes burgonyát, párolt rizst vagy túrós galuskát. Ez utóbbihoz 20 dkg lisztet, 10 dkg tehéntúrót és egy egész tojás összedolgozunk annyi vízzel, hoyg lágy tésztát kapjunk, majd forrásban lévő sós vízben apró galuskákat szaggatva kifőzzük. Leszűrve egy evőkanálnyi forró olajban átforgatjuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98