Hozzávalók:
30dkg búzadara,
30dkg liszt,
20dkg cukor,
5dl aludttej,(savanyú tej, joghurt, kefír)
4 egész tojás,
1 dl olaj, vagy 10 dkg margarin vagy vaj,
2 púpos evőkanál sütőpor belekeverve a lisztbe.
ízlés szerint kevés mogyoró, vagy dió, vagy némi összetört csokoládé,
egy üveg lekvár, (legalább fél kg) vagy levétől lecsurgatott befőtt.
30dkg liszt,
20dkg cukor,
5dl aludttej,(savanyú tej, joghurt, kefír)
4 egész tojás,
1 dl olaj, vagy 10 dkg margarin vagy vaj,
2 púpos evőkanál sütőpor belekeverve a lisztbe.
ízlés szerint kevés mogyoró, vagy dió, vagy némi összetört csokoládé,
egy üveg lekvár, (legalább fél kg) vagy levétől lecsurgatott befőtt.
Elkészítés:
A búzadarát, lisztet, sütőport, cukrot, aludttejet, tojást, olajat, illetve margarint összekeverjük, zsírozott, lisztezett nagy méretű tepsibe öntjük. Ezután ízlés szerint tehetünk a tetejére egy üveg lekvárt, (lehetőleg ne zselésítettet), vagy kevés mogyorót, vagy diót, vagy összetört csokoládét. Természetesen vegyesen is ízesíthetjük. Ha nem savanyú tejjel készítjük, akkor nem kevésbé szépen kell meg a tészta. Közepes tűznél valamivel kisebb lángon sütjük.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98