Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Egytálétel
Monty kedvence
Hozzávalók:
<div id="ingredients">o,5 kg csontozott karaj<br /> 0,5 kg szüzpecsenye<br /> 1 kg burgonya<br /> 1 fej hagyma<br /> füszerek ,lehetöleg csipös is legyen köztük<br /> néhány csik füstölt szalonna<br /> egy egész paradicsom <br /> fokhagyma izlés szerint, ne az domináljon<br /> kevés olaj<br /> sárga répa, fehér répa, izlés szerint más zöldségek<br /> reszelt sajt (nem feltétlen zsiros) <br /> só</div>
Elkészítés:
<div id="preparation">Amennyiben van otthon római edény a legjobb a jó eredmény eléréséhez de természetessen egy sütö is megteszi. A szüzpecsennyét csikokra vágjuk, a karajt vékony szeletekre szeljük. A burgonyát megtisztitjuk felvágjuk karikára öket, a hagymát is apróra vágjuk de a paradicsomot elég csak félbe vágni (esetleg lehúzni a haját).A zöldségeket kedvenc módunkra vágjuk! Elö a római edényt amit elötte be szoktak áztatni vizben de ezt a jó háziasszonyok bizonyára tudják. Lerakunk egy sor burgonyát rá egy sor hús csikokat füszereket, sót borsot.(izlés szerint).Utána zöldségeket izlés szerint só és a hagyma. Szalonát közé,nagyon kevés olajat rá.Egy kis pohár vizet tegyünk alá. Miután minden benne van a "csoda" edényben (tepsiben) a sütöbe helyezzük (nem elömelegiett)! mivel a római edény nem szereti.<br /> 200 C-on, 1,20 percig. A tepsis változat esetében takarjuk be a tepsit fóliával! A római edény változat természetessen nem követel ilyesmit mivel az zárt és a benne lévö gözök a régi (cserépedényes) módon dolgoznak. Ne feledjük ki a korábban lereszelt sajtot sem! Mikor már majdnem készen van akkor szorjuk rá böségessn a sajtot és tegyük vissza pár percre, hogy megolvadjon a sajt. A tálaláskor lehet disziteni a tányért öszibarack darabokkal úgy is mint "savanyúság". Nem követel savanyút az étel de természetessen saláta is mehet hozzzá. Vörös bor félszáraz édes ajánlott hozzá. A receptet magam fejlesztettem ki egy hasonló spanyol alapján. A becenevem után lett Monty kedvence.</div> <div> </div> <p>Forrás: <br /> EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98</p>
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható első karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.