Hozzávalók:

  • 1 1/2 kg sertéstarja
  • 60 dkg sertésmáj
  • 20 dkg füstölt kenyérszalonna
  • őrölt bors
  • majoránna
  • zsír
  • 1 fej vöröshagyma

 

  • A dödölléhez:
  • 2 kg burgonya
  • 0,5 kg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír
  • 1/2 tejföl 

Elkészítés:

A májjal, szalonnával, vöröshagymával és a fűszerekkel ragut készítünk. A tarját 14 dekagrammos szeletekre vágjuk, és lisztbe forgatva kevés zsíron hirtelen megsütjük.

Dödölle: a főtt burgonyából, lisztből, sóval, könnyű tésztát készítünk, sós forró vízben nagyobb galuskákat szaggatunk, kifőzzük. A hagymát karikákra vágjuk, külön forró zsíron aranysárgára pirítjuk.

A tálalás úgy történik, hogy a megsütött hússzeletekre rátesszük a frissen készített ragut, mellérakjuk a dödöllét, erre halmozzuk a megsült hagymakarikákat, és tejföllel meglocsoljuk. Nagyon látványos és nagyon finom.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
sertéshús recept , tájjellegű étel