Hozzávalók:
- 1 1/2 kg sertéstarja
- 60 dkg sertésmáj
- 20 dkg füstölt kenyérszalonna
- őrölt bors
- majoránna
- só
- zsír
- 1 fej vöröshagyma
- A dödölléhez:
- 2 kg burgonya
- 0,5 kg liszt
- só
- 1 fej vöröshagyma
- zsír
- 1/2 tejföl
Elkészítés:
A májjal, szalonnával, vöröshagymával és a fűszerekkel ragut készítünk. A tarját 14 dekagrammos szeletekre vágjuk, és lisztbe forgatva kevés zsíron hirtelen megsütjük.
Dödölle: a főtt burgonyából, lisztből, sóval, könnyű tésztát készítünk, sós forró vízben nagyobb galuskákat szaggatunk, kifőzzük. A hagymát karikákra vágjuk, külön forró zsíron aranysárgára pirítjuk.
A tálalás úgy történik, hogy a megsütött hússzeletekre rátesszük a frissen készített ragut, mellérakjuk a dödöllét, erre halmozzuk a megsült hagymakarikákat, és tejföllel meglocsoljuk. Nagyon látványos és nagyon finom.
Dödölle: a főtt burgonyából, lisztből, sóval, könnyű tésztát készítünk, sós forró vízben nagyobb galuskákat szaggatunk, kifőzzük. A hagymát karikákra vágjuk, külön forró zsíron aranysárgára pirítjuk.
A tálalás úgy történik, hogy a megsütött hússzeletekre rátesszük a frissen készített ragut, mellérakjuk a dödöllét, erre halmozzuk a megsült hagymakarikákat, és tejföllel meglocsoljuk. Nagyon látványos és nagyon finom.
Forrás: DPG recepttár