Hozzávalók:

2 csirkemell
1/2 kg csirkezúza
4 db csirkemáj
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér
30 dkg zöldborsó
3 tojás
1/2 kg liszt
só, bors
vöröshagyma

Elkészítés:

A kicsontozott húst és zúzát vágjuk csíkokra. a finom metélt hagymát olajon pirítsuk meg üvegesre, tegyük bele a húst és a zúzát, s pároljuk együtt néhány percig, majd sóval porssal fűszerezzük. Kis vízzel felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk. Ha elfőne a leve, pótoljuk. A csíkokra vágott májat csak az utólsó öt percben tesszük bele. A megtisztított felkockázott zöldsegeket és a borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A tojásból, a lisztből víz és só hozzáadásával nokedli tésztát készítünk, majd kifőzzük. A nokedlit összekeverjük a hússal majd hozzáadjuk a zöldséget. Az étel tejföllel is nagyon finom. A mellcsontot használhatjuk leves készítéshez.
 
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98