Hozzávalók:
- 40 dkg apróra vágott marhahús
- 4 főtt tojás
- 2 szál gyökér és sárgarépa vékony karikára szelve
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 60 dkg burgonya
- tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 babérlevél
- 1 mokkáskanál majoránna és kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A karikára vágott zöldségfélét, és a színhúst kevés zsíron megpároljuk, majdnem zsírjára sütjük. 2 csapott evőkanál liszttel meghintjük, lepirítjuk. Felengedjük 1.5 l vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Mielőtt megfő, azaz a hús majdnem puha, kockára vágott burgonyát adunk hozzá, esetleg egy kevés Delikátot (vagy marhahúsleves-kockát). Tejföllel ízesítjük. Tálalás előtt a főtt tojásokat kockára vágjuk, és belerakjuk. Készíthető sertés, vagy pulykahússal is, de a marha az igazi!
Forrás: DPG recepttár