Hozzávalók:

2 db 150 grammos sűrített paradicsom konzerv
1 közepes fejeskáposzta

min. 4 gerezd fokhagyma

1 kis pohár tejföl

1 púpozott teáskanál finomliszt

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál olaj

40 dkg disznócomb, vagy csirkemell

1 csapott teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

Pörkölt alapra készített, fokhagymás, tejfölös, enyhén csípős ételről van szó.

NEM a klasszikus, cukros menzakajáról. Egy teljesen új ízvilág kerül az asztalotokra. :)
20 éve ettem először Pilisszántón, azóta lelkes fogyasztója vagyok.

 

A pörkölt alap:
A húst kockára vágjuk.
A feldarabolt hagymát olajon megdinszteljük.
Erre rádobjuk a húst, egy csipet pirospaprikával megszórjuk, kevés vízzel felöntjük, elkeverjük, fedő alatt pár percig puhítjuk, majd felöntjük még egy kis vízzel úgy, hogy a húst éppen ellepje és félpuhára főzzük.

A káposzta:
A káposztafejet félbe, majd csíkokra vágjuk.
Hozzáadjuk a pörkölthöz a sűrített paradicsommal együtt.
Annyi vizet adok hozzá, hogy ezt az egészet újra ellepje.
Főzöm, amíg a hús és a káposzta puha nem lesz.

A lényeg:
Pár gerezd fokhagymát belepréselek a tejfölbe és egy púpozott teáskanál lisztet is belekeverek. Ezt hozzáöntöm a már kész ételhez és 3 percig forralom.

Egy kis csípős belekeverésével az igazi!

Jó átvágyat!