Hozzávalók:

  • 50 dkg lukullusz paradicsom
  • 2 dl kefir
  • 5 dkg juhtúró
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • fél citrom leve
  • ízlés szerint só és csipetnyi porcukor
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A paradicsomot megmosom és vékony karikára vágom. Salátástálba rakom és megsózom, majd beteszem a hűtőszekrénybe. A mártáshoz a kefirt a juhtúróval simára keverem, a citromlével, a sóval és a cukorral fűszerezem, majd hozzákeverem a megtisztított és nagyon finomra metélt zöldhagymát zöld szárával együtt meg a zúzott fokhagymát. Ezt a sűrű öntetet rálocsolom a paradicsomkarikákra, és óvatosan átkeverve lefedem és jól lehűtöm.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel