Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • bors
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 4 db nyárs 

Elkészítés:

A csirkehúst megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sózzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A szalonna bőrkéjét levágjuk, kb. fél centiméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra. A hagymákat megpucoljuk, fél centis karikákra szeleteljük.

A nyársakra tűzdeljük tetszőlegesen váltakozva az felszeletelt alapanyagokat. A pirospaprikát az olajba keverjük és megkenjük vele a kész nyársak minden oldalát. Parázsló faszén felett kb. 20 perc alatt megsütjük, közben néhányszor megforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön. Zöld saláta illik hozzá.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel