Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 40 dkg baconszalonna
- 1 db cukkíni
- 6 db zöldpaprika
- 6 db hagyma
- olaj
- só
- bors
- mustár
- fólia
Elkészítés:
A kicsontozott csirkemellet megmossuk, apró szeletekre vágjuk, a bacont felszeleteljük, a cukkínit meghámozzuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Az alapanyagokat olajjal, mustárral bekenjük, a nyársakra húzzuk az alábbi sorrendben: csirkemell, hagyma, csirkemell, cukkíni, bacon, csirkemell, zöldpaprika, majd sóval, borssal ízesítjük. Ily módon elkészítve a 6 tele nyársat külön - külön dupla fóliába csomagoljuk, és a rostélyrácsra helyezzük. Sütéséhez kb. 3/4 óra szükséges. Fogyasszunk hozzá cikkekre vágott paradicsomot, felszeletelt nyers uborkát.
Forrás: DPG recepttár