Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 40 dkg baconszalonna
  • 1 db cukkíni
  • 6 db zöldpaprika
  • 6 db hagyma
  • olaj
  • bors
  • mustár
  • fólia 

Elkészítés:

A kicsontozott csirkemellet megmossuk, apró szeletekre vágjuk, a bacont felszeleteljük, a cukkínit meghámozzuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Az alapanyagokat olajjal, mustárral bekenjük, a nyársakra húzzuk az alábbi sorrendben: csirkemell, hagyma, csirkemell, cukkíni, bacon, csirkemell, zöldpaprika, majd sóval, borssal ízesítjük. Ily módon elkészítve a 6 tele nyársat külön - külön dupla fóliába csomagoljuk, és a rostélyrácsra helyezzük. Sütéséhez kb. 3/4 óra szükséges. Fogyasszunk hozzá cikkekre vágott paradicsomot, felszeletelt nyers uborkát.

 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel