Belépés | Regisztráció
- Válassz a menüből! -
főoldal
recept feltöltése
recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
édesség
dió
Belépés és regisztráció
Fórum
Konyhatündérek
Recept feltöltése
Recept módosítása
Bográcsos ételek
Grill receptek
Borkorcsolya
Desszert
Egytálétel
Édesség
Főzelék
Halétel
Húsétel
Ital
Köret
Leves
Mártás
Diétás ételek
Saláta
Sörkorcsolya
Sütemény
Szárnyas
Szendvics
Tészta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus
Gyerekeknek
tájjellegű étel
marhahús recept
sertéshús recept
halászlé
édesség
Belépés és regisztráció
Konyhatündérek
Leves
Sajtkrém leves
Hozzávalók:
kb 10 dkg vaj
kb 1/2 l tej
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió
sajt kb 10-15 dkg (trappista, vagy parmezán ha ráérünk:-)
Elkészítés:
A leves nagyon egyszerű, laktató és fincsi.
A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha avaj már meleg akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pisítom. Aztán mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokahygma keserű lesz ha megégeted!
No ha ezekkel megvagy mehet bele a 2 evőkanál liszt. És nagyon világos rántást készítesz. Ha megvagy jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntük a lisztre, ezzel alaposan elkevrjük. Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha siekrült simára elkeverni mehet bele a többi tej részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy miylen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, ső, bors, szerecsendió. Mikor elég sűrűnek találjuk a levest akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. Lehet csak trappityuból de ha nagyon sok pénzünk van lehet parmezánból is. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Voálá. Kész vagyunk:-)
Tálalásnál lehet nég rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk akkor fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.
Egy dologra vigyázzunk ha lehet! Ne igyunk a leves után hideg üdítőt.:-)
Jó étvágyat.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98
Címke hozzáadása:
Kérjük, add meg az alábbi képen látható első karakter
színét
:
(A karakterlánc nem tartalmazza az O, o, I, i, l, B, U, u betűket és a 0, 1, 8 számokat.)
Ha [ ] szögletes zárójelekbe írsz egy kifejezést, az egy másik receptre történő hivatkozásnak minősül.
Függetlenül attól, hogy létrehozták-e már azt a receptet, vagy sem.
Microsoft Word-ből történő beillesztésnél használd a következő ikont:
FIGYELEM:
Ezen a honlapon a tartalom felvitele/módosítása moderátori jóváhagyáshoz kötött.
Csak az engedélyezést követően tudjuk megmutatni a recept tartalmát.
Amennyiben regisztrált felhasználóként léptél be, és most hozod létre a receptet vagy most módosítod, a recept végleges publikálásáról e-mailben tájékoztatunk.