Hozzávalók:

2 nagyobb csirkemell
3 dl tej
20 dkg trappista sajt
1 pohár tejföl
só, bors, fokhagyma, liszt, olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket lebőrözöm, a csontról a húst lefejtem, óvatosan kiklopfolom a 8 darabot. A tejbe sót, apróra zúzott fokhagymát teszek és ebben a húsdarabokat 1 éjszakán keresztül áztatom. Másnap a húsdarabokat leszárítom, kicsi töröttborssal elkevert lisztben meghempergetem, forró olajban fehéredésig sütöm, tepsibe, vagy lapos jénaiba sorban lerakom és a reszelt sajt és tejföl keverékét rásimítom.Forró sütőben pirulásik sütöm.Csuda jó, saláta, vagy bármilyen savanyúság illik hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98